Urządzenia i Akcesoria
Hollandaise saus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 gram
Składniki
-
citroensap, vers geperst20 - 40 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken gesneden175 - 350 g
-
eierdooiers4 - 8
-
zout½ - 1 theelepel
-
peper, vers gemalen1 - 2 snuifjes
-
water10 - 20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 gram
Sód
939 mg
Białko
48 g
Kalorie
15119 kJ /
3611 kcal
Tłuszcz
380 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
203 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamskoteletjes met Ratatouille, Bonen en Aardappelgratin
Brak ocen
Gazpacho van paprika, koriander en reductie van balsamico
Brak ocen
Lentegroenten terrine met kervel emulsie
Brak ocen
Bearnaisesaus
15 min
Hollandaisesaus
15 min
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Brak ocen
Eekhoorntjesbrood zout
5 min
Ijs van chocolademousse
3 godz.
Béchamelsaus
15 min
Vanille-ijs
12 godz.
Bearnaisesaus
20 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min