Steak tartaar

Steak tartaar

2.3 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porties

Składniki

  • runderlende in blokjes (ong. 4 x 4 cm)
    500 g
  • lente-uitjes gehalveerd (ong. 3 stengels)
    250
  • komkommer, op azijn uitgelekt
    100 g
  • eieren hardgekookt
    2
  • ui in stukken (ong. 150-200 g)
    1
  • peterselie (alleen de blaadjes)
    2 takjes
  • verse kervel (alleen de blaadjes)
    2 takjes
  • verse dragon blaadjes
    4
  • citroensap, vers geperst
    20 g
  • ketchup
    80 g
  • Worcestershire saus (opcjonalnie)
    1 el
  • kappertjes
    3 el
  • fijn zout
    1 tl
  • vers gemalen zwarte peper
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 21.3 g
Kalorie 670 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...