Esperienza culinaria Tofu con riso alle zucchine e carote

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Tofu con riso alle zucchine e carote
  • di tofu compatto a cubetti (1 cm)
    500 - 600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato terra
    ½ cucchiaino
  • di paprica dolce
    1 ¼ cucchiaino
  • di curcuma, secca, in polvere
    ½ cucchiaino
    1 ½ cucchiaino di paprica dolce
  • di olio vegetale
    3 cucchiai
  • di carote in pezzi
    300 g
  • zucchina piccola (200 g), a pezzi
    1
    1 peperone rosso, piccolo (200 g), a pezzi
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini
    2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
  • di olio vegetale
    1 cucchiaino
  • di riso parboiled (tempo di cottura 20 minuti)
    300 g
  • di acqua
    1200 g
  • di amido di mais (maizena)
    15 g
  • di panna intera
    150 g
  • di senape
    2 cucchiaini
  • di pepe macinato
    ¼ di cucchiaino
  • erba cipollina fresca in rotoli
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1082.2 kcal / 4527.7 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 40.9 g
Węglowodany 162.5 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 1535.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...