Kartoffeln mit Blumenkohl und Sauce Hollandaise für viele

4.1 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

Sauce Hollandaise
  • Wasser
    40 g
  • Zitronensaft
    2 Spritzer
  • Butter weich, in Stücken
    300 g
  • Eigelb
    8
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
Kartoffeln und Blumenkohl
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (2 cm)
    1600 g
  • Blumenkohlröschen (3 cm)
    1300 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Muskat zum Würzen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 365 mg
Białko 10 g
Kalorie 2128 kJ / 509 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...