Urządzenia i Akcesoria
Fladenbrot - Türkische Pide
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
3 Stück
Składniki
-
450 g WasserMilch450 g
-
frische Hefe zerkrümelt (siehe Tipp)30 g
-
Zucker8 g
-
675 g Weizenmehl Type 405Weizenmehl Type 550675 g
-
Salz15 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft10 g
-
Eigelb2
-
3 EL Schwarzkümmel-SamenSesam3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
2048 mg
Białko
39 g
Kalorie
4809 kJ /
1149 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
180 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gyros-Pita-Pizza
2 godz.
Milchbrot
24 godz. 20 min
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40 min
Einfachste Brötchen
14 godz.
Portugiesisches Weißbrot (Pão de água)
3 godz. 30 min
Ciabatta
8 godz. 30 min
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Cantık (Fladenbrote mit Hackfleisch)
2 godz.
İçli Köfte
2 godz.
Açma
2 godz.
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
1 godz. 20 min