Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
45 Stücke
Składniki
Nussmischung
-
Pistazien, ungesalzen, geschält115 g
-
Zucker15 g
-
Mandeln250 g
-
Walnusshälften150 g
-
Zimt1 TL
-
Rosenwasser3 EL
-
Honig30 g
-
Butterschmalz geschmolzen40 g
Teig und Vorbereitung
-
Butterschmalz in Stücken260 g
-
Filoteigblätter20
Zuckersirup
-
Wasser250 g
-
Zucker450 g
-
Zitronensaft30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
41 mg
Białko
2 g
Kalorie
812 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Boba Cheesecake
6 godz. 45 min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 min
Popcorn-Chicken-Nuggets mit Koriander-Dip
45 min
Puddingbrezeln
3 godz.
Spritzkuchen
1 godz.
Kreolische Empanadas
3 godz.
Petulla (albanische Frühstückspfannkuchen)
1 godz.
Nussplätzchen in Zuckersirup - Şekerpare
1 godz. 20 min
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Künefe
1 godz.
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min