Baklava-Cheesecake

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Pistazien, geröstet, geschält, ungesalzen und etwas mehr zum Garnieren
    50 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Blätterteig (ca. 30 x 40 cm)
    6 Blätter
  • Frischkäse
    500 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    120 g
  • Zucker
    270 g
  • Eier
    3
  • Wasser
    120 g
  • Rosenwasser (opcjonalnie)
    20 g
  • Honig
    50 g
  • Zimt
    ¼ TL
  • Kardamom
    2 - 3 Prisen
  • Rosenblätter, getrocknet (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 382 kcal / 1597 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 220 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...