Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in dünnen Scheiben (3 mm)1200 g
-
Gruyère Käse in Stücken (2-3 cm)100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Sahne400 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti Carbonara
35 min
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40 min
Paprikasauce mit Bratwurstbällchen zu Nudeln
30 min
Käse-Erbsen-Nudeln
40 min
Pellkartoffeln
35 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Reis mit Lachs und Pilzen
1 godz. 5 min
Schnelles-Crêpes-Grundrezept
45 min
Bratkartoffel-Salat mit Ochsenherz-Tomaten
1 godz. 10 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1 godz.
Lachs-Sauce zu Nudeln
30 min