Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in dünnen Scheiben (3 mm)1200 g
-
Gruyère Käse in Stücken (2-3 cm)100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Sahne400 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gemüsefrikadellen mit Süßkartoffelpüree
1 godz. 40 min
Reibekuchen mit Apfelmus
25 min
Schnelles-Crêpes-Grundrezept
45 min
Curly Fries mit Knoblauchsauce
45 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Raclette-Auflauf
50 min
Confierte Entenkeulen
3 godz. 30 min
Zaziki
10 min
Gebratener Brokkoli mit Mandeln
20 min
Hackfleischtopf mit Weißkohl und Schupfnudeln
30 min
Apfel-Pancakes
30 min