Urządzenia i Akcesoria
Quark and Semolina Dumplings with Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
quark (curd cheese)250 g
-
medium egg1
-
durum wheat semolina70 g
-
plain flour45 g
-
unsalted butter diced30 g
-
panko breadcrumbs70 g
-
caster sugar30 g
-
300 g mixed fresh berriesfrozen mixed berries300 g
-
caster sugar to taste30 - 60 g
-
vanilla bean paste2 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 Tbsp
-
water1500 g
-
fine sea salt plus 1 pinch1 tsp
-
icing sugar for dusting
-
grated lemon zest for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
606.4 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1170.1 kJ /
279.7 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fried Masa (Fermented Rice Pancake)
12 godz. 30 min
Ginger and Pear Pie
40 min
Classic madeleines
24 godz. 30 min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Frozen Yoghurt Bark
6 godz. 10 min
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Brak ocen
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1 godz. 30 min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2 godz.
Sweet Raisin Pancake - Kaiserschmarrn
35 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min
Currywurst Sauce
30 min
Neapolitan Pizza
9 godz.