Urządzenia i Akcesoria
Quark and Semolina Dumplings with Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
quark (curd cheese)250 g
-
medium egg1
-
durum wheat semolina70 g
-
plain flour45 g
-
unsalted butter diced30 g
-
panko breadcrumbs70 g
-
caster sugar30 g
-
300 g mixed fresh berriesfrozen mixed berries300 g
-
caster sugar to taste30 - 60 g
-
vanilla bean paste2 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 Tbsp
-
water1500 g
-
fine sea salt plus 1 pinch1 tsp
-
icing sugar for dusting
-
grated lemon zest for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
606.4 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1170.1 kJ /
279.7 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Raspberry and basil sangria
40 min
Roti John
30 min
Potato Salad with Green Goddess Dressing
45 min
Pears in Orange Syrup
30 min
Beef and Vegetables with Parmesan Yorkshire Puddings
Brak ocen
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
45 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Maple and Pecan Steamed Puddings
1 godz. 25 min
Strawberry Cheesecake Shots
15 min
Classic Pancakes
50 min
Baked Salmon Sushi Cups
30 min