![Caramel Sauce Caramel Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9cb11230-f74c-439d-a8eb-58958d8b4d4e/Derivates/de304170-2bc1-40b4-b584-c8cc783b38c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in. x 1 in.)
-
9
oz sugar
lub 9 oz brown sugar - 7 - 9 oz heavy whipping cream (min. 30% fat), divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 2 oz vinegar
- Wartości odżywcze
- na 3.5 oz
- Kalorie
- 2136 kJ / 510 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot Fudge Sauce
1 godz. 20 min
Lemon Curd
20min
Walnut Brittle
1h 30min
Caramel Toffees
2 godz.
Peanut Brittle
1h 30min
Honeycomb
1h 30min
Salted Caramel Ice Cream
14 Std.
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake
14 Std. 30 Min
Croquembouche
3h 30min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 Std. 50 Min
Caramelizing 14.5-17.5 oz Onions
50min
Caramelizing 7 oz Onions
40min