Bonecos e bengalas de gengibre e maçã com recheio de caramelo

Bonecos e bengalas de gengibre e maçã com recheio de caramelo

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • maçã s/ casca, s/ caroço, cortada em pedaços (2 cm aprox.)
    100 g
  • gengibre descascado
    2 cm
  • ovo
    1
  • açúcar de coco
    30 g
  • óleo
    40 g
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • farinha de espelta
    80 g
  • bicarbonato de sódio
    1 c. chá de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • canela em pó
    ½ c. chá de
  • cravinho em pó
    ½ c. chá de
Creme de caramelo
  • queijo mascarpone
    120 g
  • molho de caramelo (ver dica)
    40 g
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar (ver dica)

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 252.5 kcal / 1056.6 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 22.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 325.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...