Spätzle con asparagi e salsa all'aglio orsino

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Asparagi arrostiti
  • di olio vegetale
    20 g
  • di asparagi verdi puliti, a pezzi,
    tagliati in diagonale
    (3 cm)
    250 g
  • di pinoli
    30 g
Salsa all'aglio orsino
  • di foglie di aglio orsino tritato grossolanamente
    20 g
    20 g di foglie di aglio orsino, congelate
  • di cipolle a pezzi
    100 g
  • di olio vegetale
    20 g
  • di farina
    10 g
  • di acqua
    300 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo
    1 cubetto cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di gnocchetti di farina, tipo spätzle dall'armadio del refrigeratore
    500 g
  • sale per condire
  • pepe nero macinato per condire
  • di peperoni rossi
    200 g
  • di panna
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 825 kcal / 3451 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 324 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...