Urządzenia i Akcesoria
Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions
Składniki
Vanilla Ganache
-
white chocolate small pieces or callets250 g
-
double cream125 g
-
2 tsp vanilla bean pastevanilla pod seeds only1
Caramel Sauce
-
light brown sugarsugar250 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
cream, min. 30% fat whipping or double cream200 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
puff pastry1 sheet
-
white vinegar1 Tbsp
Pecan Praline
-
pecan nut halves300 g
-
Demerara sugar250 g
-
water1070 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see tip)1 tsp
-
white vinegar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
222.5 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
4482.2 kJ /
1071.3 kcal
Tłuszcz
80.2 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
28.8 g
Węglowodany
91.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
1 godz.
Windsor Bread
1 godz. 50 min
Quick Bread Rolls
45 min
Endless Variations Bread
45 min
Sweet Potato Cheesecake Bars
2 godz.
Triple Chocolate Muffins
50 min
Focaccia
3 godz.
Apple Buckle Cake (TM5)
2 godz.
Linseed Smoothie and Chocolate Cookies
9 godz.
Candied Coffee Pistachio Nuts
1 godz.
Jam Sandwich Biscuits
2 godz. 15 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min