Urządzenia i Akcesoria
Butterscotch Banana Sponge Pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
Sponge
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing85 g
-
caster sugar140 g
-
self-raising flour175 g
-
banana (approx. 240 g)1
-
milk150 g
-
large egg1
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Butterscotch Sauce
-
unsalted butter diced50 g
-
light brown sugar130 g
-
golden syrup30 g
-
water250 g
-
banana (approx. 240 g)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1674 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
61.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 min
Seriously Lemony Slice
1 godz. 20 min
Banana Blondies
40 min
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 godz.
Custard
15 min
Oaty Ginger Crunch
40 min
Chocolate Bread and Butter Pudding
1 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Diggers
1 godz. 5 min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 godz.
Rocky road Christmas trees
24 godz. 30 min