Urządzenia i Akcesoria
Butterscotch Banana Sponge Pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
Sponge
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing85 g
-
caster sugar140 g
-
self-raising flour175 g
-
banana (approx. 240 g)1
-
milk150 g
-
large egg1
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Butterscotch Sauce
-
unsalted butter diced50 g
-
light brown sugar130 g
-
golden syrup30 g
-
water250 g
-
banana (approx. 240 g)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1674 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
61.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 Std. 50 Min
Banana Blondies
40 Min
Chocolate Bourbons
45 Min
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1 Std. 10 Min
Orange Biscuits
1 Std.
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 Std.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Apple Pie Bars
1 Std. 20 Min
Oaty Ginger Crunch
40 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Seriously Lemony Slice
1 Std. 20 Min
Cheese Scones
20 Min