Butterscotch Banana Sponge Pudding

Butterscotch Banana Sponge Pudding

4.5 144 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

Sponge
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    85 g
  • caster sugar
    140 g
  • self-raising flour
    175 g
  • banana (approx. 240 g)
    1
  • milk
    150 g
  • large egg
    1
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Butterscotch Sauce
  • unsalted butter diced
    50 g
  • light brown sugar
    130 g
  • golden syrup
    30 g
  • water
    250 g
  • banana (approx. 240 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400 kcal / 1674 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...