Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crust
- 50 g unsalted butter, diced
- 50 g sugar
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 15 g plain flour
- 100 g sugar
- 400 g milk
- 2 Tbsp cornflour
- 1 medium egg
- 10 g unsalted butter
- 2 tsp vanilla extract
- ground cinnamon, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1111 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35min
Traditional bobotie
1h 30min
Malva Pudding
55min
Malva Pudding
55min
Peppermint Crisp Parfait
2 Std. 25 Min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Koeksisters
1h
Milk tart
3 Std.
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55min