Urządzenia i Akcesoria
Geode Cake
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 portions
Składniki
Sugar Crystals
-
caster sugar500 g
-
glucose syrup2 Tbsp
-
purple food colouring gel4 drops
-
water2140 g
-
vinegar2 tsp
Cakes
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar400 g
-
unsalted butter diced, room temperature400 g
-
fine sea salt½ tsp
-
vanilla bean paste1 Tbsp
-
medium eggs6
-
unsweetened cocoa powder50 g
-
baking powder1 Tbsp
-
plain flour350 g
Filling
-
mascarpone450 g
-
whipping cream450 g
-
caster sugar150 g
-
cocoa powder, unsweetened25 g
-
ripe mangoes cut in pieces (2 cm)500 g
-
chocolate chips2 Tbsp
Decoration
-
fondant icing (white)750 - 1000 g
-
icing sugar for sprinkling
-
yellow food colouring gel2 - 3 drops
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
264.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2815.9 kJ /
673 kcal
Tłuszcz
34.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18.4 g
Węglowodany
87.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 45 Min
Saddle of Venison with Cranberry Compote, Mushroom Dumplings and Squash
2 Std. 30 Min
Egg Salad in Crispy Easter Nests
1 Std.
Dried Spiralized Apple Stacks with Chocolate
6 Std.
Beer Marinade
10 Min
Placki (Thermomix® Cutter, using modes)
35 Min
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Keine Bewertungen
Cauliflower Cheese Bites with Sour Cream Dip
4 Std. 15 Min
Mayonnaise
5 Min
Sweet Raisin Pancake - Kaiserschmarrn
35 Min