Urządzenia i Akcesoria
Orange Sponge Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
caster sugar plus extra for sprinkling250 g
-
orange unpeeled, quartered1
-
medium eggs3
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
plain yoghurt130 g
-
self-raising flour plus extra for flouring250 g
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
577 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1624.9 kJ /
388.4 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
57.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Quick Bread Rolls
45 min
Macadamia Chocolate Cookies
45 min
Triple Chocolate Muffins
50 min
Lemonade
5 min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 godz. 20 min
Helga's New Year Honey Cake
1 godz. 15 min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50 min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min
Cheesy Triangle Scones
25 min
Classic Banana Bread
1 godz. 25 min