Naked cake verde

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 8 uova
  • 240 g di zucchero
  • 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
  • 240 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 2 pizzichi di sale
  • colorante per alimenti verde in polvere (vedere consigli)
Crema
  • 180 g di acqua
  • 50 - 70 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 200 - 250 g di frutta verde (ad es. uva spina, kiwi a fettine, acini d'uva)
  • 500 g di mascarpone freddo
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 50 g di zucchero a velo
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca, fredda
  • foglie di menta per decorare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 609.2 kcal / 2548.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 22.4 g
Sód 324.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...