Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia
- 70 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 130 g di latte
- 70 g di burro a tocchetti
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 8 g di lievito di birra disidratato - 4 tuorli, di cui 1 leggermente sbattuto
- 40 g di vino rosso tipo Porto
- 1 pizzico di sale
- 460 g di farina di forza + q.b.
- 250 g di frutta candita mista, a pezzi
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 20.7 mg
Alternatywne przepisy
Pane morbido di farro
19h
Biscotti integrali di frutta secca
2h
Panna cotta con pesche insaporite
5 godz. 15 min
Mini plumcake al cioccolato
40min
Biscotti con semi di girasole
1h
Bussolà alla vicentina
1h
Tarte flambé alle cipolle
1h
Crème brûlée (vegan)
4h 45min
Pagnotta rustica
3 Std.
Pane per la colazione con frutta secca
3 Std.
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50min