溏心麻藥蛋

溏心麻藥蛋

4.8 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份

Składniki

煮蛋
  • 6 顆
  • 至和主鍋內的 1 公升指示線水平
  • 冰水
麻藥蛋醃汁
  • 切小塊
    10 克
  • 白芝麻
    5 克
  • 蒜頭
    20 克
  • 醬油
    150 克
  • 冰糖粉
    70 克
  • 120 克
  • 青蔥 切蔥花
    30 克
  • 新鮮紅辣椒 切小圈,依照個人辣度喜好調整,(詳見要訣)
    20 - 30 克
  • 白芝麻
    1 茶匙
  • 韓國麻油
    20 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 人份

Sód 11002.8 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 2754.5 kJ / 658.3 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 94.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...