Urządzenia i Akcesoria
溏心麻藥蛋
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份
Składniki
煮蛋
-
蛋6 顆
-
水 至和主鍋內的 1 公升指示線水平
-
冰水
麻藥蛋醃汁
-
薑 切小塊10 克
-
白芝麻5 克
-
蒜頭20 克
-
醬油150 克
-
冰糖粉70 克
-
水120 克
-
青蔥 切蔥花30 克
-
新鮮紅辣椒 切小圈,依照個人辣度喜好調整,(詳見要訣)20 - 30 克
-
白芝麻1 茶匙
-
韓國麻油20 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 人份
Sód
11002.8 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
2754.5 kJ /
658.3 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
94.3 g