Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krém
- 250 gramů krupicového cukru
- 50 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 180 gramů bílé čokolády, na malé kousky
- 50 gramů másla, na kousky, pokojové teploty
- 100 gramů mascarpone
Korpus
- 150 gramů cukru
- 100 gramů hnědého cukru
- 250 gramů másla, na kousky, pokojové teploty, plus navíc na vymazání
- 1 vanilkový lusk, pouze vyškrábnutá semínka
- 6 vajec
- 200 gramů mléka
- 350 gramů hladké mouky, plus navíc na vysypání
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Šlehačka a dekorace
- 400 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku, vychlazené
- 16 gramů ztužovače šlehačky
- 500 gramů směsi čerstvého ovoce, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2378.1 kJ / 568.4 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Mletá káva
5 Min
Kakaové bulky připravené v páře
3 Std.
Zelené vánoční stromečky
45min
Závin s červeným zelím a hruškami
2h 40 min
Rýžový dort se sladkou fazolovou pastou adzuki
Brak ocen
Salát s chřestem, pistáciemi a mozzarellou
1h
Maracujovo-čokoládová ganache
3h 10min
Zmrzlinové sendviče
Brak ocen
Chilli čokoládová zmrzlina s whiskey sirupem
14h 20 min
Citrónový sorbet
8 Std. 30 Min
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50min
Jáhlová kaše s jablky a hruškami
25min