Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 gramů rajčat, na čtvrtky
- 50 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů mrkve, na kousky 3–4 cm
- 50 gramů řapíkatého celeru, na kousky 3–4 cm
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 100 gramů cukety, na 1–2cm kostky
- 100 gramů papriky, na 1–2cm kousky
- 100 gramů lilku, na kostky 1–2cm
- 100 gramů vody
- 1 - 2 čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 8 lístků čerstvé bazalky
- 2 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 313.5 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10min
Cuketová čalamáda na topinky
25min
Rajčatový kečup
40 Min
Rajčatový kečup
40 Min
Cuketovo-rajčatová polévka
40 Min
Cuketové pesto
20 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Veganský sýr na těstoviny – alternativa parmazánu
10min
Cuketovo-bramborová nádivka
1h 5min
Lutika
1小时 20 分钟
Třešňový džem
35 Min
Omáčka arrabbiata
40 Min