Sushi-Sandwiches (Onigirazu)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
4 Stück

Składniki

Sushi-Reis
  • Reisessig
    50 g
  • Zucker
    20 g
  • Reiswein (Mirin)
    15 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Sushi Reis
    200 g
  • Wasser
    260 g
Teriyaki-Sauce
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Reiswein (Mirin)
    15 g
  • Geflügelfond
    70 g
  • Sojasauce
    35 g
  • brauner Zucker
    55 g
  • Speisestärke
    1 geh. TL
  • Wasser
    3 EL
Wasabi-Mayo
  • Mayonnaise
    100 g
    100 g japanische Mayonnaise
  • Wasabipaste
    15 g
  • Limette, unbehandelt Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Zucker
    ½ TL
Fertigstellung
  • Öl zum Braten
    1 - 2 EL
  • Tofu, fest abgetropft, in 4 Scheiben (ca. 5 mm)
    60 g
  • Sesam, geschält
    1 - 2 TL
  • Möhre
    40 g
  • Rotkohl
    40 g
  • Nori-Blätter
    4
  • grüne Salatblätter
    2
  • Avocado in Scheiben (5 mm)
    ½
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Mango in Scheiben (5 mm)
    50 g
  • Räucherlachsscheiben
    2
  • hart gekochtes Ei in Scheiben (5 mm)
    1
  • Gurke entkernt, in dünnen Stiften
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 1221 mg
Białko 12 g
Kalorie 2638 kJ / 630 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...