Sushi-Bowl to go

Sushi-Bowl to go

4.0 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 Portionen

Składniki

Sushi Reis
  • Reisessig für Sushi (z. B. von Mizkan)
    40 g
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Zucker
    15 g
  • Reiswein (Mirin)
    10 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Sushi Reis
    180 g
  • Wasser
    230 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2 - 3
  • schwarzer Sesam
    1 EL
Lachs und Fertigstellung
  • Wasser
    500 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut
    400 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Avocado in Würfeln (2 cm)
    1
  • Sojasauce zum Beträufeln
  • Mayonnaise zum Beträufeln
  • Sriracha-Sauce zum Beträufeln
  • Nori-Blätter in je 6 Rechtecke geschnitten
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 708 kcal / 2962 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 679 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...