Tortilla-Chips mit roter Sauce

Tortilla-Chips mit roter Sauce

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 Portionen

Składniki

  • Cotija-Käse in Stücken (2-3 cm)
    130 g
    130 g Hirtenkäse, in Stücken (2-3 cm)
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel geviertelt
    60 g
  • Tomaten geviertelt
    600 g
  • grüne kleine Tomaten (Tomatillos), geviertelt (siehe Tipp)
    225 g
  • Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    15 g
  • grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    1 - 2
  • Öl
    25 g
  • Salz
    2 TL
  • Tortilla-Chips
    800 g
  • Saure Sahne
    200 g
  • Avocados in Scheiben (1 cm)
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1148 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 2930 kJ / 700.3 kcal
Tłuszcz 38.2 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 79.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...