Schupfnudel-Salat mit Birnen, Bohnen und Speck

Schupfnudel-Salat mit Birnen, Bohnen und Speck

4.4 141 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Vinaigrette
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    30 g
  • Öl
    105 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Senf
    1 TL
  • gemischte Kräuter, TK
    10 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
Birnen, Bohnen, Speck und Fertigstellung
  • Wasser
    250 g
  • grüne Bohnen, frisch in Stücken (5 cm)
    150 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Speckwürfel
    100 g
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    500 g
  • Birnen fest, in Spalten
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 862 mg
Białko 14 g
Kalorie 3111 kJ / 744 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...