Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g de pierna de cordero deshuesada
- 5 - 6 ramitas de romero fresco
- 4 pellizcos de sal
- 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 1000 g de agua
- 800 g de patatas de guarnición
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de pimentón
- 10 g de miel
- 30 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2852 kJ / 683 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 364.3 mg
Alternatywne przepisy
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Judías blancas con chorizo
50min
Aguja de ternera guisada con patatas a las hierbas
1h
Morcillo de ternera guisado con castañas
16 Std.
Pollo asado relleno
1h 50 min
Menú: crema de guisantes y salmón con brócoli y patatas
55min
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1h
Espaguetis carbonara
25 min
Redondo de ternera al whisky con patatas
2u. 40min
Albóndigas con salsa de tomate y arroz
1h 15 min
Chuletas de Sajonia con salsa de cebollas rojas y puré de patatas
40min
Espaguetis y albóndigas con salsa de tomate
45min