Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Laminado de patatas y cocción
- 800 g de patatas nuevas, con piel
- 500 g de agua
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 1 cucharadita sal
Vinagreta de hierbas
- 80 - 90 g de chalotas en mitades
- ½ chile rojo fresco sin pedúnculo ni semillas
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharadita de mostaza de Dijon
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 10 hoja de albahaca fresca
- 1 cucharada de tomillo seco
- 30 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 416.7 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada de zanahoria rallada
10min
Pisto con patatas y huevos duros
45 min
Ensalada templada de patata (Pelar)
45 min
Montaditos de pepino mediterráneo
10min
Ensalada de pasta, huevo y patata con vinagreta a la italiana
40 min
Tortilla de patata al vapor con cebolla dorada
1h 30min
Ensalada de pasta tricolor con hummus y fruta fresca
45 min
Arroz con tomate y verduras
1 Std. 15 Min
Lasaña 3.0
1h 30min
Gratinado de patata
1h 10min
Papas y aceitunas negras aliñás
25 Std.
Tortilla de patata
45 min