Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pistachio cream
- 50 g white sugar
- 100 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g milk
- 100 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
Madeleines
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 eggs
- 120 g caster sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 tsp natural vanilla extract
- 30 g milk
- 10 g oil
- 120 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 721.5 kJ / 172.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 40.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indonesian yellow spice paste
40 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Indonesian green spice paste
40 min
Whole Orange Bundt Cake
1h 25min
Black sesame mochi ice cream
23h
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Caramel syrup
25 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25min
Cheat's Kaiser rolls
2h 30min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min