Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 120 g unsalted butter
- 2 eggs
- 120 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean extract
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 30 g milk
- 10 g oil
- 120 g plain flour or gluten free flour
- 1 ½ tsp baking powder or gluten free baking powder
- 1 pinch sea salt
- 180 g white chocolate, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573.5 kJ / 137.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Traditional French vanilla canelé
49hod. 5min
Apricot liqueur
30 min
Sgroppino
5min
Chocolate and strawberry domes
51h
Hojicha Canelé
1 Std. 20 Min
Crème pâtissière
15min
Spooky shortbread fingers
1 Std. 50 Min
Beetroot and horseradish relish
Brak ocen
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Lemon and elderflower ombre cake
5h 30min
English muffins
3h 10min