Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di lenticchie secche, (es. Beluga)
- 750 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 25 g di cipolle rosse
- 1 cucchiaino di senape
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 15 g di aceto di vino bianco
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di melone giallo, grattugiato (vedi consiglio)
- 60 g di formaggio feta, sbriciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Salsa per pizza
35 min
Ghackets e hörnli gratinati
1h 10min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1 godz.
Pisco Sour
10min
Gratin di patate
1h 10min
Mini calzoni
1h 20min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min
Cupcake con lamponi e cocco
2 Std. 20 Min
Gratin dauphinois
50min
Magdalenas
1 godz.