Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 fogli di gelatina
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 200 g di pesche a fette o dadini (1 cm)
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino di succo di limone
-
2
cucchiai di pistacchi tritati
lub 2 cucchiai di noci pecan tritate - 2 rametti di menta piperita fresca, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1320 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 38.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta ai mirtilli
2h
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20 min.
Bussolà alla vicentina
1h
Tortini pesca e fragola
1h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra
45 min.
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Tagliata di frutta fresca con salsa limone e miele (TM6)
15 min
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30 min.
Tortino cioccolato con salsa ai lamponi
45 min.
Crema al limone con mirtilli
1h
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min.