Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g hazelnuts
- 100 g caster sugar, plus 2 tsp
- 350 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
- 285 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 4 pears (approx. 650 g), quartered, stem removed and ends trimmed, trimmed to fit blade width (see tips)
- 1 tsp lemon juice
- 365 g dark chocolate, small pieces or callets
- 390 g double cream
- 2 Tbsp liquid glucose
- whipped cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2822.1 kJ / 674.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 46.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 41.5 mg
Alternatywne przepisy
Citrus Water (TM6)
35min
Vanilla Coffee Frappé
4 godz. 25 min
Bruschetta
3 Std.
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM5)
Brak ocen
Gluten-free Sacher Torte
3 godz. 20 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Checkerboard Sablés (Metric)
2h 30min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Soft date cake with walnuts
1h 10min
Wholemeal bread with green olives and za'atar
2 Std.
Soya Yoghurt
12h 10min
Apple and Radish Juice
5 Min