Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Olivenöl
- 1 Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 1 Stängel Staudensellerie, in Scheiben (5 mm)
- 1 gelbe Peperoni, in Würfeln (1,5 cm)
- 400 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 30 g Rosinen
- 50 g grüne Oliven, entsteint, quer halbiert
- 1 EL Kapern, eingelegt und abgetropft
- 1 Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)
- 30 g Pinienkerne
- 20 g Weissweinessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 10 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 3 Stängel Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 432 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Baumnuss Brownies
50 Min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10min
Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
35 Min
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Hirsesalat im Glas
1 Std.
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1 Std.
Randensalat mit Meerettich
10min
Fenchelsalat mit Parmesan
10min
Kürbis-Kokossuppe
45 Min
Randen-Hummus
10min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 Min