Caponata Siciliana

Caponata Siciliana

4.9 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    70 g
  • Zucchini in Würfeln (1 cm)
    1
  • Staudensellerie in Scheiben (5 mm)
    1 Stängel
  • gelbe Peperoni in Würfeln (1,5 cm)
    1
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Rosinen
    30 g
  • grüne Oliven, entsteint quer halbiert
    50 g
  • Kapern, eingelegt und abgetropft
    1 EL
  • Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)
    1
  • Pinienkerne
    30 g
  • Weissweinessig
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
    10 g
  • Basilikum, frisch Blättchen abgezupft, in feinen Streifen
    3 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 103 kcal / 432 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...