Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharada de mantequilla fundida
Masa
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 40 g de azúcar
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 yema de huevo
- 1 chorrito vinagre
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Lemon curd
- 130 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 85 g de zumo de limón
- 60 g de mantequilla
- 2 huevos
Merengue
- 2 claras de huevo
- 50 g de agua
- 200 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2.01 g
- Węglowodany
- 21.53 g
- Tłuszcz
- 6.71 g
- Błonnik
- 0.29 g
Alternatywne przepisy
Pastafrola de membrillo
2h
Tarta de limón y merengue
3h
Merengue italiano
20 min
Tarta de ricota
4h
Torta Rogel
2h 20min
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45min
Rogel
2h 20min
Tartaletas de masa sablé con chocolate y fresas
2h
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Glaseado blanco
5 min
Crema de limón (Lemon curd)
25 min