Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cebolla
- 170 g de harina sin gluten Farina Schär®
- 1000 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal
- 150 g de jamón serrano en dados
Para rebozar y freír
- 300 g de pan rallado sin gluten
- 4 - 6 huevos batidos
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2.42 g
- Węglowodany
- 5.36 g
- Tłuszcz
- 5.79 g
- Błonnik
- 0.13 g
Alternatywne przepisy
Croquetas con harina casera (sin gluten)
5 Std.
Lasaña sin gluten
2 Std.
Pizza tropical sin gluten
1 Std.
Hojaldre rápido (sin gluten)
1 Std.
Roscón de Reyes sin gluten
2 Std. 45 Min
Pizza con masa de harina de arroz (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Pizza de gorgonzola, jamón y patata (sin gluten)
2h 50min
Pan exprés sin gluten
1 Std.
Crêpes sin gluten
45 Min
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2h 50min
Salsa bechamel y derivadas (sin gluten)
10 Min
Tortitas sin gluten
40 Min