Croquetas con harina comercial (sin gluten)

Croquetas con harina comercial (sin gluten)

3.9 59 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
70 unidades

Składniki

  • 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 100 g de mantequilla
  • 30 g de cebolla
  • 170 g de harina sin gluten Farina Schär®
  • 1000 g de leche entera a temperatura ambiente
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 2 pellizcos de sal
  • 150 g de jamón serrano en dados
Para rebozar y freír
  • 300 g de pan rallado sin gluten
  • 4 - 6 huevos batidos
  • 300 g de aceite para freír

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 83 kcal / 348 kJ
Białko 2.42 g
Tłuszcz 5.79 g
Węglowodany 5.36 g
Błonnik 0.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...