![Curry Chicken Curry Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EFDFC760-B9AF-4FA6-B254-46EFD0189D2B/Derivates/5DB7B459-80B7-47C9-9CEC-B99845A2962B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 whole chicken legs, cut in pieces (3-4 cm)
- 20 g curry powder, to season
- 2 tsp salt, to season
- 15 - 20 dried chillies, deseeded and soaked to soften, cut in 5 cm length
- 3 garlic cloves, peeled
- 10 shallots, peeled
- 5 candlenuts (buah keras)
- 10 g fresh turmeric, peeled
- 10 g fresh galangal (lengkuas), peeled
- 60 g vegetable oil
- 120 g water
- 1 stalk fresh curry leaf, leaves only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, smashed
- 2 potatoes, cut in small wedges
- 200 - 240 g fresh coconut milk
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Char Kway Teow
15 Min
Curry Fish
35 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Lemak
45 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken Porridge
1hod. 10min