Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g coconut oil
- 15 g garlic cloves
- 65 g shallots
- 10 g galangal
- 1 cm fresh turmeric
- 1 cm fresh ginger
- 100 g fresh red chillies
- 10 g dried chillies (approx. 10 pieces), deseeded, soaked to soften
- 3 candlenuts
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 800 g chicken thighs, with skin and bone
- 50 g toasted coconut paste (kerisik)
- 100 g coconut cream
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 45 g palm sugar (gula Melaka)
- 3 kaffir lime leaves
- 1 turmeric leaf, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2699 kJ / 645 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Char Kway Teow
15min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Masala Squid
25min