Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g coconut oil
- 15 g garlic cloves
- 65 g shallots
- 10 g galangal
- 1 cm fresh turmeric
- 1 cm fresh ginger
- 100 g fresh red chillies
- 10 g dried chillies (approx. 10 pieces), deseeded, soaked to soften
- 3 candlenuts
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 800 g chicken thighs, with skin and bone
- 50 g toasted coconut paste (kerisik)
- 100 g coconut cream
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 45 g palm sugar (gula Melaka)
- 3 kaffir lime leaves
- 1 turmeric leaf, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2699 kJ / 645 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45min
Masala Squid
25min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2hod. 45min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min