![Italian Easter Bread Italian Easter Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E63D9440-7B41-4E69-B279-5452BA7B0C7D/Derivates/507C296F-340D-42B3-80C3-14FE56C80AC2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 215 g milk
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 105 g sugar
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- 7 medium eggs, plus 1 yolk beaten for glazing
- food colouring pastes, for dying eggs
- 10 g pearl sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2104 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
Alternatywne przepisy
Milk Bread
2sa 20 dk
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2sa 20 dk
Pogača (bread)
3h
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5h
Apple tart
1 Std.
Plum Lattice Tart
2sa 20 dk
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2h 30min
Crusted Pâté (Spain)
10h
Sherry Panettone
5h 15min
Chocolate Chestnut Cheesecake
1h 45min
Pineapple and Rum Pancakes
40min