Italian Easter Bread

Italian Easter Bread

5.0 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pieces

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    40 g
  • milk
    215 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • sugar
    105 g
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    450 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • medium eggs plus 1 yolk beaten for glazing
    7
  • food colouring pastes for dying eggs
  • pearl sugar
    10 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 503 kcal / 2104 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 69.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...