Urządzenia i Akcesoria
Italian Easter Bread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pieces
Składniki
-
unsalted butter plus extra for greasing40 g
-
milk215 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
sugar105 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting450 g
-
fine sea salt½ tsp
-
medium eggs plus 1 yolk beaten for glazing7
-
food colouring pastes for dying eggs
-
pearl sugar10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
20.4 g
Kalorie
2104 kJ /
503 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apricot Raspberry Cheesecake
5 Std. 30 Min
Apple Cake
1 Std.
Lemon cake
2 Std.
Milk Bread
2 Std. 20 Min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min
Raspberry Peach Crumb Cake
2 Std.
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Mango Swiss Roll
40 Min
Gingerbread Chocolate Cake
4 Std. 30 Min
Carrot Cake Cupcakes
1 Std. 20 Min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 Std. 30 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min