Wersje kompatybilne
Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 140 g plain flour
- 120 g water, room temperature
- ⅛ tsp dried instant yeast
Dough
- 315 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp dried instant yeast
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 175 g water, room temperature
- 60 g milk
Topping
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
-
300
g San Marzano tomatoes, halved
lub plum tomatoes, halved - 1 tsp fine sea salt
- 60 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- 2 lobster tails, meat only, cut in small pieces
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, shredded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2613 kJ / 621 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
Alternatywne przepisy
Croissants
12 Std.
Portuguese-style Crème Brûlée
25 Min
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2h 10min
Carrot Cake
Brak ocen
Bagels with Egg and Bacon Jam
3h 20min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Banana Cream Pie
4h 15min
Mushroom pie
1h 30min
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1h
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2 Std. 50 Min