Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio

Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio

4.9 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 11 godz.
4 portions

Składniki

Biga
  • plain flour
    140 g
  • water room temperature
    120 g
  • dried instant yeast
    ⅛ tsp
Dough
  • plain flour plus extra for dusting
    315 g
  • dried instant yeast
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • water room temperature
    175 g
  • milk
    60 g
Topping
  • olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • San Marzano tomatoes halved
    300 g
    plum tomatoes, halved
  • fine sea salt
    1 tsp
  • unsalted butter diced
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • lobster tails meat only, cut in small pieces
    2
  • fresh basil leaves only, shredded
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 621 kcal / 2613 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...