Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 10 g azeite
- 250 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 c. chá de açúcar amarelo
- 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 800 g água
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 20 g vinho branco
- 1 c. chá de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 1 dente de alho
- ½ limão, só o sumo
- 370 g alcachofras (aprox. 6 alcachofras), arranjadas, s/ as folhas duras
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- 200 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Crepes de cacau e ovos-moles
9h 15min
Piza fresca com pesto de pistácio
40 min
Chutney de pera e mostarda
40 min
Caril de camarão com vieiras e arroz de coco
55 min
Caril de camarão com batatinhas novas
35 min
Granola
45min
Barras de cereais e figos
8 Std. 15 Min
Barras de cereais com alperce
30min
Bacalhau com pistácio e cuscuz
30min
Bisque de marisco
45min
Tabule com tomate e hortelã
1h
Risoto de lagostins
50 min