Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Konfetti-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten230 g
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)1
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Eier4
-
Milch250 g
-
Mehl500 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Lebensmittelfarbe flüssig, Farbe nach Wahl20 - 30 Tropfen
Guss und Fertigstellung
-
Zucker300 g
-
Zuckerperlen, bunt50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
13578 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 8/2017
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zuckerguss
5 min
Zitronenkuchen
2 godz. 30 min
Waffeln
20 min
Bunter Limonadenkuchen
1 godz.
Oster-Zupfkuchen
2 godz.
Konfetti-Torte
3 godz.
Mini-Eiswaffel-Küchlein
40 min
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 godz.
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 godz. 45 min
Vanille-Basismuffins
1 godz. 40 min
Limokuchen
2 godz. 15 min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 godz. 30 min