Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge Cakes
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 8 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- 80 g cocoa powder, unsweetened
- 2 pinches fine sea salt
Cream and Salted Caramel Filling
- 100 g liquid caramel
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, to taste
- 680 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Triple Chocolate Layer Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Millionaire's Chocolate Tart
2h 20min
Chocolate Coco Bars
1 godz.
Chocolate Bourbons
45 min
Chocolate Peanut Butter Cookie Sandwiches
1 godz. 20 min
Pumpkin Doughnut Fingers
1h 30min
Pink and White Macarons
1h 30min
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min