Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
TM6 TM5

Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake

4.1 (26 ocen)

Składniki

Chocolate Sponge Cakes

  • 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
  • 250 g caster sugar
  • 8 medium eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 80 g cocoa powder, unsweetened
  • 2 pinches fine sea salt

Cream and Salted Caramel Filling

  • 100 g liquid caramel
  • 100 g unsalted butter, diced
  • 1 tsp fine sea salt, to taste
  • 680 g whipping cream

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2142 kJ / 512 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy