Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 300 g masy kajmakowej (patrz wskazówka)
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 20 g cukru
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 40 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1518 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Pâte de fruits
2h 20min
Biała czekolada z bakaliami
2h 20min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 Std. 20 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Deser z solonym karmelem
1h
Karmelowe fondant
15min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min