Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cider-brined pork chops
- 350 g cider (see Tip)
- 30 g sea salt, flakes
- 1 tbsp rosemary, dried, chopped
- 1 tbsp sage leaf, dried
- 1 ½ tsp thyme, dried
- ½ tsp black pepper, ground
- 4 - 6 pork loin chops (approx. 350 g each)
- grapeseed oil, for brushing
Apple dressing
- 1 apple, type Granny Smith, peeled, cored and cut into quarters
- 2 tbsp cider vinegar
- 2 tsp maple syrup, pure
- 90 g grapeseed oil
- 1 tbsp wholegrain mustard
- 6 sprigs chive, fresh, cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2735.8 kJ / 651.4 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 194.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hearty Seafood Chowder
1h
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20 min
Low Carb Pecan Tarts
2h 20min
Kimchi risotto
25 min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6 Std. 15 Min
Lemon Feta Dressing
5 Min
Freekeh Risotto with Mushrooms
9h
Roasted Red Pepper Shots
30 min
Grated Carrot Salad
10 min
Creamy pea soup
40 Min
Squid and Shrimp Risotto
1h
Mango chutney
1h 20 min