Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de jitomate básico
- 100 g de cebolla
- 4 dientes de ajo, pelados
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 1000 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 1 cda de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 342.4 kJ / 81.8 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 238.3 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 godz. 30 min
Caldillo de tomate al chipotle
30 Min
Salsa de jitomate
40 dk
Concentrado de caldo de pollo
45 dk
Chilaquiles rojos
25 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 dk
Crema de cacahuate
10 Min
Tinga de pollo TM6
30 Min
Salpicón de res
1sa
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Nieve de frutas
10 Min