Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de jitomate básico
- 100 g de cebolla
- 4 dientes de ajo, pelados
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 1000 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 1 cda de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 342.4 kJ / 81.8 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 238.3 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 Min
Salsa de jitomate
40 Min
Salpicón de res
1 Std.
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 Min
Caldillo de tomate al chipotle
30 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Pan de caja blanco
2h
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 Min
Salsa cátsup
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chilaquiles divorciados
1 Std.