Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g feijão seco roxinho
- 1800 g água
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal, mais q. b. para ajustar o sabor
- 1 cebola
- 2 dentes de alho
- ½ pimenta dedo-de-moça, sem sementes
- 100 g linguiça calabresa, cortada em rodelas finas
- 100 g bacon, cortado em cubos pequenos (1 cm x 1 cm)
-
200
g farinha de mandioca crua
lub 200 g farinha de mandioca torrada - 5 folhas de couve, cortadas em tiras finas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1760 kJ / 421 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
Alternatywne przepisy
Pão fofo
Brak ocen
Molho de chimichurri
Brak ocen
Manjar de coco com calda de ameixas
4h 35min
Feijoada tradicional
13h 25 min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Farofa
30 Min
Quibebe
35 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min