Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga, mais q. b. para untar
- 1 dente de alho
- 3 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 80 g tomate seco, sem o líquido
- 300 g abobrinha italiana, cortada em pedaços
- 3 ramos de tomilho fresco, somente as folhas
- 3 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino em pó
- 300 g água
- 25 g açúcar demerara
- 15 g fermento biológico fresco
- 600 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- q.b. flor de sal para temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1044.3 kJ / 249.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 604.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Polenta cremosa
50min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Sorbet de banana com flocos de chocolate
5 min
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Pão delícia
1h 50 min
Doce de abóbora com coco
1 godz. 5 min
Polenta
40min
Casquinha de siri
40min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Bolo de carne
1h 20 min
Sorbet de frutas
5 min