Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 15 g açúcar demerara
- 10 g fermento biológico seco
- 500 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 399.7 kJ / 95.5 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 195.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de iogurte
1ωρ. 20 λεπτ.
Granola de Castanhas
50 λεπτ.
Pão de Aveia e Sementes
1 godz. 45 min
Picadinho
40 Min
Pão de alho
2 Std.
Leite de castanha-do-pará
8ωρ. 15 λεπτ.
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1ωρ. 20 λεπτ.
Pão de forma
1 Std. 35 Min
Massa de pão
5 λεπτ.
Massa de pão
1ωρ.
Pão pitta
2 Std.
Focaccia com cebola
2 Std.