Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g manteiga sem sal, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 60 g leite de coco
- 50 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco granulado - 400 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- 250 g leite condensado
- 120 g coco seco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Curau de milho verde
30min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Biscoito goiabinha
45 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Creme de milho verde
25min
Massa para coxinha
30min
Pão de batata recheado
1h 25min
Batatinhas em vinagrete
40 Min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Bolo de pamonha doce
55 min
Bolo de milho cremoso
45 Min